Ridolfo

IGT Ridolfo: Unionen af Cabernet Sauvignon og Pugnitello


IGT Ridolfo kom til live fra intuitionen og inspirationen fra Rocca di Montegrossis producer, Marco Ricasoli Firidolfi, da han fandt en overraskende magisk forening af Cabernet Sauvignon (50%) og Pugnitello (50%). Denne vin integrerer perfekt internationalitet og tradition og tilbyder en anden fortolkning af Montis pragtfulde terroir in Chianti inden for Chianti Classico.


Vinens egenskaber


Cabernet Sauvignon skinner med sine raffinerede frugtagtige noter (brombær, tørret blomme) og en velintegreret balsamicokomponent (eukalyptus). Disse ledsages af vildere frugtnoter (sure kirsebær) fra Pugnitello med perfekt afbalancerede krydrede noter (peber, lakrids). En meget virkningsfuld og kompleks vin med fremragende syre.


Vinproducentens perspektiv


Vinproducentens perspektiv: "Efter min mening giver Cabernet den silkeagtige tannin og på næsen de spændende og komplekse urtenoter. På den anden side giver Pugnitello det strejf af rusticitet, der gør det mindre aristokratisk og samtidig mere fængslende, hvilket efterlader dig med ønsket om at fortsætte med at opdage det. (Attilio Pagli)


Produktion og historie af Ridolfo


Vinen har en produktion på 24 måneder i Allier egetræsbarriques og tonneaux, efterfulgt af 36 måneders lagring på flasker. Den fås i limited edition Magnum og Jeroboam flasker, med håndnummererede flasker. Ridolfos historie, som har givet navn til vinen, har sine rødder i en familie med en kontinuerlig slægt og en betydelig ridderhistorie, der går tilbage til det 10. århundrede."